gazduire sediu social

Gazduirea sediului social

Indiferent de forma juridica a firmei ( S.R.L, S.A., S.N.C ), persoane fizice autorizate ( P.F.A ), intreprindere individuala ( II ), asociatii familiale ( A.F ), alegerea sediului social este prima operatiune in procesul de infiintare al unei firme.

Conform prevederilor legii nr.51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, serviciul de gazduire a sediului social se realizeaza prin incheierea unui contract intre firma si cabinetul de avocatura in care se specifica stabilirea sediului social si perioada in care firma va avea sediul la cabinetul de avocatura.

Este vorba despre societatile care functioneaza in baza legii nr.31/1990 adica societatile de tip S.R.L sau S.A. Sunt excluse de la functionare P.F.A -urile, prin stabilirea sediului social la biroul unui avocat.

Desi firma nu va desfasura activitati economice in sediul respectiv, intreprinzatorii, vor putea primi notificari de la Fisc, colaboratori sau din partea clientilor firmei.

Asadar, se va incheia un contract juridic de gazduire sediu social intre administratorul sau asociatii firmei si cabinetul de avocatura. Cei care opteaza pentru acest tip de gazduire a sediului social pot reduce timpul de infiintare a firmei. Important este si faptul ca pretul serviciului de gazduire a sediului social este mult mai redus decat valoarea chiriei unui spatiu comercial sau unui apartament dintr-un bloc.

Intreprinzatorii care doresc sa aiba sediul social intr-o cladire cu locuinte trebuie sa se inarmeze cu rabdare deoarece procesul de obtinere al acordului vecinilor si al asociatiei de locatari este unul de durata.

Contractul juridic realizat de fondatorii de firme si cabinetul de avocatura se poate incheia pe cateva luni sau chiar 1 an de zile. Preturile variaza in functie de zona in care este situat sediul social precum si in functie de serviciile oferite (de exemplu, preluarea apelurilor telefonice, a email-urilor, a corespondentei ).

Gazduirea sediului social are avantaje pentru cei care initiaza pentru prima data o afacere deoarece vor putea infiinta firma intr-un timp mai redus scapand, totodata, de actele de proprietate, de acordul asociatiei de locatari/proprietari, contract de comodat/inchiriere etc.