costuri infiintare srl

Costuri infiintare SRL 2017

Costuri infiintare SRL 2017

 

  1. Rezervarea numelui SRL-ului.

Un prim pas in infiintarea unui SRL este rezervarea numelui SRL-ului. Aceasta se face printr-o cerere si plata unei taxe intre 70– 75 de lei. Un agent O.N.R.C. verifica daca denumirea respectiva este disponibila sau nu, dupa care elibereaza documentul pe loc. O data obtinuta rezervarea numelui firmei are o valabilitate de 3 luni, cu posibilitate de prelungire pentru inca 3 luni dupa ce se achita inca o data taxa mentionata mai sus.

infiintari firme bucuresti

  1. Intocmirea dosarului ( cu sina).

Dosarul va cuprinde:

Un certificat ce va face dovada platii capitalului social. Acesta este de minimum 200 de lei si se poate face la orice banca din Romania.

Un alt pas important in infiintarea unui SRL este dovada sediului social. De cele mai multe ori intalnim un contract de inchirieresau un contract de comodat ( este tot un contract de inchiriere, chiriasul ( comodatar) nu plateste nimic proprietarului (comodat).

In cazul ambelor contracte, adresa sediului social trebuie sa fie identica cu cea din contractul de vanzare- cumparare a imobilului.

Contractul de inchiriere se inregistreaza la ANAF; iar contractul de comodat se legalizeaza la un notar public sau se autentifica la avocat, primind o data certa.

Legea avocaturii permite stabilirea sediului social la sediul unui avocat, insa contractul de domiciliere nu poate depasi 1 an.

Daca doriti ca sediul social sa fie in apartamentul sau casa dumneavoastra, tot este necasar sa incheiati un contract de comodat cu dumneavoastra.

Daca alegeti sediul social intr-un bloc de locuinte atunci veti avea nevoie de acceptul Asociatiei de locatari, precum si de acceptul vecinilor din stanga, dreapta, etajul superior si etajul inferior.

Alaturi de contractul care arata sediul social ( copie), se ataseaza si copia contractului de vanzare – cumparare pentru a se dovedi faptul ca cel care inchiriaza sau incheie un contract de comodat, dupa caz, sediul este chiar proprietarul imobilului.

Actul constitutiv.

Actul constitutiv este documentul care cuprinde denumirea societatii comerciale, sediul social, administratorii, modalitatile de incetare ale societatii etc. In actul constitutiv se evidentiaza obiectul de activitate. Lipsa unui anumit obiect de activitate face ca SRL-ul respectiv sa nu fie autorizat sa desfasoare acea activitate.

Specimenul de semnatura.

Este un alt cost pentru infiintarea SRL-ului. Acesta se poate obtine numai de la un notar public  ( tarífele depinzand de fiecare notariat in parte, 50-80 de lei ).

Declaratia  de  asociat.

Declaratia de asociat este o formalitate suplimentara. Costul unei asemenea declaratii poate fi intre 80-130 lei, in functie de notar dar si de modul in care sunt realizate Specimenul de semnatura si Declaratia ( impreuna sau separat).

Pe langa toate acestea, se mai adauga o serie de declaratii tip, ce se obtin de la Biroul de Informatii al O.N.R.C.

Costurile pentru infiintare SRL cresc in functie de activitate, de numarul de asociati, se poate ajunge la aproximativ 350 – 400 lei , la care se adauga capitalul social varsat la banca, deci cu aproximativ 500 lei, apeland la serviciile InfiintareSRL.com, aveti firma gata in cel mai scurt si la cele mai mici costuri din Bucuresti si Ilfov.

Durata procesului de infiintare este de 3 zile de la depunerea dosarului la O.N.R.C.

Juristii recomanda ca viitorii comercianti sa mentina o colaborare stransa cu specialistii in domeniul juridic pentru a-si asigura succesul scontat.

2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.